Geleceğin bilim insanları ayı seyretti

Tarih: 16 Haziran 2024 Pazar 12:56

‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ikinci ‘Ay Gözlem Etkinliği’ gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ikinci ‘Ay Gözlem Etkinliği’ gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen Ay Gözlem Etkinliği’nde gök bilim meraklıları, Ay’ın ilk dördün evresini gözlemleme fırsatı elde etti.

Ay Gözlem Etkinliği’ne katılan aileler de çocukları da etkinlikten oldukça memnun ayrılarak, ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni sık sık ziyaret edeceklerini kaydettiler. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren geleceğin bilim insanları ve aileleri Ay’ı seyre dalarken, böyle bir deneyim yaşamanın da keyfini sürdüler. 

AÇIK HAVADA AY GÖZLEM KEYFİ

Akşam saat 20.30’da başlayarak, 23.00’a kadar süren etkinlikte ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu’nun konuşmasının ardından, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde astronom olarak görev yapan Yonca Karaca tarafından ‘Ay’ konulu bir sunum yapıldı. Sunumu katılımcılar büyük bir ilgi ile dinlediler. 600 kişinin kayıt yaptırdığı etkinlikte, 600’den daha fazla katılımcı yer aldı. Bugüne kadar 90 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi tarafından önümüzdeki aylarda da yaylalarda gözlem şenliklerinin yapılması planlanıyor.

Ardından ise Ay Gözlem Etkinliği’ne geçen katılımcılar, astronomlar eşliğinde hem 2 adet mobil teleskop hem de Gözlemevi’nde yer alan 1 adet ana teleskop ile Ay’ı gözlemlediler. Ay’ın ilk dördün evresi, gök bilim meraklılarını kendisine hayran bıraktı. Katılımcılar gözlem esasında da gök bilimi ile merak ettiklerini astronomlara sorarak, bilgi edindiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ay Gözlem Etkinlikleri, periyodik olarak devam edecek.

 


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA