Büyükşehir ‘yol yapım ve ulaşım çalıştayı’ gerçekleşti

Tarih: 10 Haziran 2024 Pazartesi 09:45

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın ‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirildi. 2025-2029 Stratejik Plan’ın konu başlıklarının ve kapsamının paydaşlarla birlikte belirlendiği çalıştayın ilk oturumunda, paydaşlar ile iş birliği alanları belirlenerek konuya ilişkin açıklamalarda bulunuldu. İkinci oturumda belirlenen konu başlıklarında ise ortak değerlendirme yapıldı ve öneriler sunuldu.

‘Yol Yapım ve Ulaşım Çalıştayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Ahmet Serkan Ataman, Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi’nin ilgili müdürleri ve personeli, MESKİ yetkilileri, kentteki resmi ve özel kurumlar ile STK ve Odalar bir araya geldi. Temsilcilerin kendi alanlarında ayrılan masalarda, kentin yol ve ulaşım stratejileri konusunda istişare halinde konu başlıkları belirlendi. Katılımcılar kent ulaşımı ve yol ağı ile ilgili bir araya gelerek, kent hakkında ortak bir paydada buluştukları için memnuniyetlerini dile getirdi.

Çalıştayda; raylı sistemler, Mersin’deki toplu ulaşım, özel halk otobüsleri ve minibüslerin sorunları, talep önerileri ve çözümleri, akıllı kavşaklar, yeni yapılacak veya yapılması planlanan yollar ile alt geçitlerin teknik detayları gibi ulaşım ve yol konusunda Mersin’i ve Mersinlileri ilgilendiren birçok konu hakkında, Büyükşehir’in 2025-2029 Stratejik Planı’na katkı sunacak değerlendirmelerde bulunuldu.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA