CHP’li Kış’ın soruları bakan ve bürokratları karşı karşıya getirdi

Tarih: 7 Haziran 2024 Cuma 11:30

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP’nin 13 yıldır bitiremediği proje hakkında ki sorular ile, hem Komisyon Başkanı’nı hem de Ulaştırma Bakanlığı yetkililerini terletti.

Gülcan Kış’ın Çukurova Havalimanı Projesinin söz verilen tarihlerde bitirilmediği üzerine yaptığı konuşma sonrası, Ulaştırma Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu’da CHP’li vekile hak vererek isyan etti.

Proje için  13 yıl içinde defalarca farklı tarihlerde açılış sözü verilmesini kabul eden Komisyon Başkanı Karaismailoğlu, CHP’li Kış’ın ısrarlı açılış tarihi sorularına

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında, 13 yıldır bitirilemeyen Çukurova Havalimanı konusunu eski Ulaştırma Bakanı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Karaismailoğlu açılış için net tarih veremedi ancak “Temmuz ayını

geçmez” diyerek topu bakanlık bürokratlarına attı.

DHMİ Genel Müdürü’nden konu hakkında açıklama bekleyen Komisyon Başkanı “Artık kimsenin beklemeye tahammülü olmayan  bir proje. Bizlere bahanesi olmayan bir tarih verin” dedi.

Komisyon toplantısında, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile ilgili görüşlerini paylaşan Mersin Milletvekili Gülcan Kış, daha sonra Mersin kamuoyunun yıllardır beklediği havalimanını gündeme getirdi.

AKP Hükümetinin 13 yıldır bitiremediği, 8 Bakan 3 temel atma töreni gören Çukurova Havalimanı Projesi için, Bakan  ve Ulaştırma Bakanlığı bürokratları adeta  karşı karşıya geldi.

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çukurova Havalimanı’nın 13 yıllık bitirilmeyen hikayesini anlatarak, “bu toplantıda Mersinlilere artık kesin bir tarih verin” dedi.

 

ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN SON TARİH TEMMUZ AYI

 

Hem Komisyon Başkanı’na, hem de Ulaştırma Bakanlığı’nda ki Havalimanı Projesinden sorumlu yetkililere sorular yönelten Kış, komisyonda net bir yanıt alamayınca,

“Görüyoruz ki AKP’li yetkililerin ne birbirinden haberi var, ne de projenin akıbetinden haberleri var”  dedi.

Gülcan Kış’ın ısrarla “Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak? Net bir tarih verin” demesi üzerine Komisyon Başkanı, eski Bakan  Karaismailoğlu “Temmuz ayını geçmez” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ise açılışın gecikmesini önce depreme, sonra da Kurban Bayramı telaşesine bağladı!

Kış konuşmasında şunları söyledi: “Çukurova Havalimanı Projesi artık tüm Türkiye’nin gündeminde. Bunu da söylemekten

biz bıktık ama bir türlü sonuca ulaştırmamak gibi de bir durum söz konusu. Mersinimiz için ulusal ve uluslararası düzeyde stratejik önemde olan ve 13 yıldır bitirilemeyen bir proje olarak da tarihe geçti Sayın Bakan. Komisyon Başkanımız olarak siz de yakından biliyorsunuz,

Ulaştırma Bakanıyken bölgemize gelip defalarca açılışı için söz verip giden Bakanlar arasında da yerinizi aldınız. Çukurova Havalimanı bir türlü açılamadı, hâlâ da akıbetini bilmiyoruz. Bu konuda Sayın Başkan, sizin bir bilginiz varsa doğru ve net bilgilendirme yaparsanız  Mersinliler adına çok mutlu olacağız, bölge adına çok mutlu olacağız, çünkü herkesin beklediği, yatırımlarını ona göre planladığı bir durum söz konusu”.

CHP’Lİ KIŞ’TAN MERSİNLİLERE ANA KONTEYNER LİMANI MÜJDESİ

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında, Mersin kamuoyunun merakla beklediği bir diğer tartışmalı konu olan Ana Konteyner Limanı’nın nereye yapılacağını da gündeme getiren Kış, Komisyon Başkanından Mersin cevabını aldı.

Kış, komisyonda yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Ana konteyner limanı yatırımı için en doğru yer Mersin’dir. Sayın Bakan, hatırlarsanız, siz de yaptığınız konuşmalarda konteyner limanının yerinin daha önce de belirlendiği üzere Mersin olduğunu da belirtmiştiniz. Bu konuda da liman projesinin bir an evvel Mersin’de başlamasını diliyorum” dedi.

Komisyon Başkanı Adil Karaismailoğlu, Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı projesinin yerinin mutlaka Mersin olacağını, planlara bu şekilde işlendiğini kaydetti.


Etiket: mersin, gülcan, kış


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA