Denizden çıkan çöpler ‘yine’ şaşırtmadı

Tarih: 7 Haziran 2024 Cuma 11:26

Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda gerçekleşen temizlik etkinliğinde, sandalye, araba lastiği, demir boru, balıkçı ağları, plastik ve cam şişe, sigara paketi ve izmaritleri, plastik kasa gibi ilginç çöpler çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Deniz Dibi Temizliği Etkinliği’ gerçekleştirdi. Vatandaşlara çevre bilinci, duyarlılığı ve farkındalığı kazandırmak amacıyla yapılan etkinlikte, yine denize ait olmayan pek çok çöp çıktı. Etkinlikte ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sualtı dronu ile de geniş çaplı arama yapıldı. Denizden çıkan çöpler, denizin halen insan eliyle ne kadar kirletildiğinin kanıtı oldu.

Mersin Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda, Üniversitesi ve Biosphere Derneği’nin de katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Mersin İtfaiyesi’nde görev yapan dalgıçlar dalış yaparak çöpleri topladı. Dalışta; plastik sandalye, araba lastiği, demir boru, balıkçı ağları, plastik ve cam şişe, sigara paketi ve izmaritleri, plastik kasa gibi ilginç çöpler çıktı. Yosun tutan atıklar, vatandaşların görmesi için Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda sergileniyor.

PROF. AYAS: “DENİZLERİMİZ KİRLENİYOR VE BU KİRLİLİĞİ YARATAN BİZLERİZ”

Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Deniz Ayas da, dalış gerçekleştirenler arasındaydı. Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın hem restoran tekneler hem de balıkçılar tarafından yoğun kullanıldığı için kirliliğin de fazla olduğunu belirten Prof. Ayas denizden çıkanları anlatarak,  “Lastikten tutun temizlik malzemelerine kadar aklınıza gelecek her şey denizin içerisinde. Bu bir farkındalık etkinliği. İnsanlara diyoruz ki, denizlerimiz kirleniyor ve bu denizleri kirleten bizleriz” dedi. Mikroplastik, kimyasal ve fiziksel kirliliğin deniz ekosistemini mahvettiğini, bunun da dolaylı olarak insanları etkilediğini sözlerine ekleyen Prof. Ayas, “5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında dünyada ve Türkiye’nin birçok alanında deniz, orman ve kara temizliği yapılıyor. Ama önemli olan bunları kirletmemek ve yeni nesillerin bu bilinçle büyümesi, eğitilmesi” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA