Üretici kadın stantları ile 8 bin kadına ulaşıldı

Tarih: 7 Haziran 2024 Cuma 11:16

Üretici Kadın Stantları’nda yelpazesini günden güne genişleten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bugüne kadar kent genelinde 8 bin üretici kadına ulaştı.

Kadınların hayatın her alanında eşit temsiliyet alabilmesi için projeler üretmeye hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Üretici Kadın Stantları’ projesiyle de tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Üretici Kadın Stantları’nda yelpazesini günden güne genişleten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bugüne kadar kent genelinde 8 bin üretici kadına ulaştı. Büyükşehir; üretici kadınlarla dayanışmak, üretimi artırmak ve onlara yeni satış alanları açarak markalaşmalarına destek olmak için, şehrin dört bir yanında stantlar kurmayı sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Endüstri Mühendisi olarak görev yapan Esin Aşlar, üretici kadın stantları projesinin geçtiğimiz dönem başlayarak, bu dönemde de hızla devam ettiğini belirterek, talep sayılarının da şu anda 8 bine ulaştığını aktardı. Aşlar, “Haftada bir gün Yoğurt Pazarı’nda üretici kadınlara yer vermeye özen gösteriyoruz. Yeni yüzleri aramıza katmaktan da ayrıca mutlu oluyoruz. Bu projenin aynı zamanda örnek bir proje olduğunu da düşünüyoruz” dedi.

“GELİR KAYNAĞI OLMAYAN VEYA HİÇ ÇALIŞMAMIŞ KADINLARA ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ ”

Mersin’in 13 ilçesinden talep aldıklarını, birçok etkinlikte de bu stantlara yer vermeye çalıştıklarından söz eden Aşlar, özellikle gelir kaynağı olmayan ve hiç çalışmamış olan kadınlara öncü olmak istediklerini ifade etti. Pazarlarda daha çok kadın görmeye başladıklarını kaydeden Aşlar, “Evlerinde olan kadınlar artık kendi sahalarında, kendi imkanlarıyla, kendi varoluşlarını gösteriyorlar. Satış yapmak, sadece pazarda satış yapmaktan ibaret değil. Markalaşmadan ve standarda bindirmesinden tutun, bu işin gerçekten büyümesi için online satışa kadar, belki ileride kendi işyerlerini açmalarına kadar ve hatta süreç içinde kendileri gibi kadınlara istihdam sağlayacakları olanaklar olabilir. O yüzden bunu bir kıvılcım gibi görüyor ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda kadınlar bu şekilde kendi özgürlüklerini sağlayacak, kendilerini sosyo-ekonomik hayata kazandıracak ve Mersin’in tanıtımına da katkı sunacaklar” ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA