Akdeniz’de ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliği

Tarih: 5 Haziran 2024 Çarşamba 13:21

Akdeniz Belediyesi tarafından, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla çocukların da interaktif şekilde katıldığı, çim adam üretimi, ebru sanatı ve kukla gösterisinin yer aldığı renkli bir etkinlik düzenlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de desteğiyle organize edilen buluşmada, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’ndan (ZİÇEV) çocukların geri dönüşüm malzemeleri kullanarak ortaya çıkardığı muhteşem resim sergisi, Ebru Sanatçısı Fehmi Açık’tan ebru kursu, çim adam yapımı ve kukla gösterisi gibi aktiviteler gerçekleşti. Kültür ve Sanat Evlerinden kreş çocuklarının da anneleriyle katılıp eğlendiği etkinlikte, doğanın korunması ve sürdürülmesi, çevre temizliği ile geri dönüşüm konularında farkındalık yaratıcı etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte konuklara, geri dönüşümü mümkün çanta, kalem ile tohum ve toprak hediye edildi.

“DÜNYAYA, DOĞAYA VE ÇEVREMİZİ KORUYUP SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarına vekâleten etkinliğe katılan Başkan Yardımcısı Orhan Sanrı, “Temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir doğada yaşama hakkı bütün canlıların en doğal hakkıdır. Fakat günümüzde sanayi, teknoloji gibi üretimler sonucu ortaya çıkan atıklar, dünyanın birçok yerinde doğayı ve insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Bu bağlamda; sularımızı, toprağımızı ve havamızı kirletmemeli, ormanlarımızı korumalı, doğaya ve hayatımıza sahip çıkmalıyız. Geri dönüşüm ile değerli tüm kaynaklarımızı koruyup enerji tasarrufu sağlamalı, atık ve çöp miktarını azaltmalıyız” dedi.

“DÜNYA BİZE MİRAS DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİDİR”

Geri dönüşüm teknolojisinin yaygınlaştırılmasının önemine de dikkat çeken Başkan Yardımcısı Sanrı; “Unutmayalım ki bu dünyanın, doğanın, bizlere ihtiyacı yok. Tersine bizler doğaya muhtacız. Dünya, bize kalan bir miras değil, çocuklarımızın bizlere emanetidir. Bu bilinçle gelecek nesle yeşil, mavi ve tertemiz bir dünya ve doğa, bereketli topraklar bırakmak en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. Doğanın bizlere sunduğu güzellikleri korumak; dünyamıza ve çevremize zarar veren kirliliği önlemek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Çünkü dünya; insanoğlunun tek hanesi ve en kıymetli hazinesidir” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, akdenizbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA