Başkan Boltaç tiyatro gerçeğini açıkladı

Tarih: 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:49

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tiyatro Müdürlüğü’nün kapatılmadığını belirterek bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduklarını ifade etti.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye müdürlüklerinden gelen evraklar oy birliği ve oy çokluğuyla ile kabul edildi.

Tarsus Belediyesi’nin ekonomik olarak toparlayıp yol almaya başladığını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç: “Geldiğimizde tablo çok kötü durumdaydı. Bu durumu toparlayabilmek adına bazı tasarruf tedbirleri aldık. Gereksiz işleri ve gereksiz ödemeleri bitirdik. Bu tedbirler fayda vermeye başladı. Ayrıca Tarsus halkına bir istekte bulunmuştuk. Bu istek, vergilerini zamanında ödeme isteğiydi. Bu isteği belediye bütçesinin oluşması anlamında sağlayan ve bize bu anlamada destek olan Tarsus halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duyarlı davranıp sorumluluklarını yerine getirdiler vergilerini gününde ödediler. Dayanışmanın çözemeyeceği bir şey yoktur.” dedi.

ŞAHİN MAHALLESİ’NDE PARKA AHMET KAYA İSMİ VERİLDİ

Şahin Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen park ve yeşil alana Sanatçı Ahmet Kaya’nın isminin verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.  Aynı zamanda Tarsus, Mersin ve Çukurova'nın kurtuluşu için önem taşıyan, 28 Mayıs 1920’de Gülek-Karboğazı'nda, Gülekli 44 kahraman insanın kazandığı destansı zaferin anısına Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi’nin ismi Kahraman Gülek olarak meclisten oy çokluğuyla geçti.

“TİYATRO MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KAPATMADIK”

Gündemde sıkça yer alan tiyatro haberleri üzerine açıklamada bulunan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Bu durum Türkiye’de gündem oldu ama Tarsus halkının gündeminde yer almadı. Aslında her şey ortada. Bir belediyede, bir müdürlük kapatılacaksa ancak meclis kararıyla yapılabilir. Tiyatro Müdürlüğü’nü kapatmadık. Fakat bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduk. Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi.  Biz son 1 yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalarda çok anlamlı bir faaliyet göremedik. Buna istinaden orada sadece belli bir kesim içerisinde kendine özel durumda söz konusu olmuş.  Normalde almış oldukları maaşın dışında günlük 400 TL ekstra bir ücret yansıtılmış. Yani her gün boyunca ekstra bir ücret.” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZI BÜRO PERSONELLİĞİNE GÖREVLENDİRDİK”

Konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç “Ben bu belediyede çalışan emekçi personelimin maaşı ödeyemiyorum. Tabi ki o arkadaşlar da bu anlamda feragat etmiyor. Bu birimde kaldıkları sürece ben bu 400 TL’yi ödemekle mükelleftim. Sadece para meselesini de yapmıyorum. Hadi helali hoş olsun bu parayı verelim de son bir yılda ne kadar etkinlik içerisinde bulundular ona bir bakalım. Hak ediyorsa hakkını verelim. Baktık doğru düzgün bir etkinlikte yok. Bu arkadaşlar belli bir süre çalışacaklar onun üzerine yoğunlaşacaklar, aynı zamanda yetmiyormuş gibi biz dışarıdan hizmet satın almışız. Elimizde mevcut bir kadro var. Biz şimdi orada bir düzenlemeye gideceğiz. Gerekirse mülakata alacağız. Gerçekten alanında uzmansa devam edecek. Ama bu süre zarfında arkadaşlarımızı büro personelliğine görevlendirdik.” diye ifade etti.

“SANATA VE SANATÇIYA ASLA KARŞI DEĞİLİM”

Her zaman sanatçıya değer verdiğini kaydeden Başkan Boltaç “Ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim, hatta tam tersine çok daha fazla destek vermesi taraftarıyım. Sanatçının ruhu kalben olmalı. Bunu gönüllülük esası ve hakkını alarak yapsın. Ben bu süre zarfında algı oluşturulmak istendiğini de gördüm. Kendi belediye personellerimiz bir kamuoyu oluşturmak istemiş. Oluşturdular başarılı da oldular. Ama yaptıkları da suçtu. İçlerinden bazıları disipline sevk edildi.” şeklinde ifade etti.

“BİZDE TİYATRO MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILMAZ TAM TERSİNE DAHA DA GÜÇLENDİRİLİR”

Tiyatro Müdürlüğü kapatılmaz tam tersine daha da güçlendirildiğini belirten Başkan Boltaç, “Bugüne kadar susmamın, konuşmamamın sebebi bu açıklamayı Tarsus Belediyesi’nin meclis kürsüsünden yapmayı tercih etmemdi. Çünkü sorumluluğumun Tarsus’a ait olduğunu, Tarsus’ta yaşayan insanlara ait olduğunun bilincindeyim. Bizde Tiyatro Müdürlüğü kapatılmaz tam tersine daha da güçlendirilir daha da aktif bir şekilde kullanılır.” dedi.


Etiket: mersin, tarsusbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA