Mersin’de gönüllülerle birlikte çevre temizliği yapıldı

Tarih: 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:44

Bu yıl ‘Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz’ sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk etkinliği Çamlıyayla’da bulunan Karageçit bölgesinde yaptı. Katılımcılarla birlikte, insan eliyle kirletilen Karageçit bölgesinde temizlik yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 5-11 Haziran Çevre Haftası’nı dolu dolu etkinliklerle kutlayarak, çevre bilinci ve farkındalığı oluşturacak. Bu yıl ‘Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz’ sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk etkinliği Çamlıyayla’da bulunan, Karageçit bölgesinde yaptı.

Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde gerçekleşen çevre temizlik etkinliğine hem kulüp üyeleri hem de gönüllüler katıldı. Etkinlikte doğayı ve çevreyi miras bırakacağımız çocuklar da vardı.  İnsanların, güzel havası ve doğal atmosferi dolayısıyla piknik yapmak ve gölü görmek için gittiği Karageçit bölgesinde temizlik etkinliği yapan Çevre Koruma Dairesi ekipleri, doğada gözden uzak her hangi bir alanının da insan eliyle ne kadar kirletildiğini göstermiş oldu.

Katılımcılar, önce insanlar tarafından çevreye atılan çöpleri toplayarak, temizlik yaptı. Temizlik sonrası onlarca poşet çöp çıktı. Çıkan çöpler arasında hiç biri doğaya ait olmayan, plastik ve cam şişeler, ürün ambalajları, izmaritler, poşetler ve karton parçaları yer aldı. Bölgeyi tertemiz yapan katılımcılar daha sonra Mersin Sup Kulübü öncülüğünde Karageçit Gölü üzerinde sörf tahtaları ile bir gösteri gerçekleştirdi.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA