Sivrisinek ve haşere ile bitkisel mücadele

Tarih: 4 Haziran 2024 Salı 14:46

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, sivrisinek ve haşere ile mücadelede aromatik bitkileri de kullanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını huzurlu ve rahat bir şekilde geçirebilmeleri için, haşere ile mücadele çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, haşere ile mücadelede aromatik bitkileri de kullanıyor. Özellikle kırsal bölgelerde yapılan tıbbi ve aromatik bitki dağıtımlarının bir durağı da, Toroslar’ın Doruklu ve Dalakderesi Mahalleleri oldu.

Ada çayı, fesleğen, Küba kekiği, lavanta gibi toplam 11 çeşit bitkiyi vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir; haşere ve sinekle kimyasal mücadele yaparken, bir yandan da bitkisel mücadeleyi sürdürüyor. Ekipler gittikleri mahallelerde dağıtım yaparken hem bitkilerin özelliklerini, hem de haşere mücadelesindeki yerini vatandaşlara aktarıyor. Hoş kokuları ve doğal olmasıyla önem kazanan tıbbi ve aromatik bitki dağıtımları kent genelinde devam edecek.                                                                                           


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA