Erdemli’de 10 bin öğrenciye trafik eğitimi

Tarih: 1 Haziran 2024 Cumartesi 14:25

Erdemli Belediyesi, çocukların trafikte daha sağlıklı ve bilinçli bir ulaşıma kavuşmaları için ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, öğrenciler okullarından alınıyor, alanında uzman eğitmenler öğrencilere önce teorik sonra ise uygulamalı eğitim veriyor. Öğrenciler yayaların uyması gereken kurallardan, trafik işaretlerine varıncaya kadar temel trafik bilgisini eğitimlerde kazanıyor.

Trafik bilincinin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiği için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Yaklaşık 10 bin öğrencimize trafik kültürünü, eğitimini aşılamak için bu projeye başladık. Hedefimize yaklaşmış durumdayız. Bu eğitim, öğretim yılının sonuna kadar 10 bin öğrenciye trafik eğitimini tamamlamış olacağız. Son günlerde birçok genç fidanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. O sebepten dolayı çocuklarımızdaki trafik kültürünün, trafik eğitiminin tamamlanması açısından bu projeye çok önem veriyoruz” diye konuştu.

10 bin öğrenciye trafik bilincini aşılamak için eğitim verdiklerini ifade eden Erdemli Belediyesi Spor İşleri Müdürü Kamil Boran, “ Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkurunda, hedeflediğimiz 10 bin öğrencimize trafik eğitimi vererek çocuklardaki trafik eğitimi, bilgisi ve kültürünü oluşturmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

ÇOCUKLAR TRAFİKLE İLGİLİ VERİLEN EĞİTİMDEN İSE OLDUKÇA MEMNUN

Hem öğrendiğini hem de eğlendiğini ifade eden Ahmet Yalçın, “ Fren öğrendim, gaz öğrendim, direksiyonu öğrendim. Ondan sonra sağa sola bakmamayı öğrendim. Sonra kemeri öğrendim, çok eğlendim, çok mutlu oldum” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda eğitimler yaz tatiline kadar devam edecek.


Etiket: mersin, erdemlibelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA