Esenli Üzüm Şenliği, Temmuz’da düzenlenecek

Tarih: 31 Mayıs 2024 Cuma 12:32

Mersin’de, üzüm üretimiyle öne çıkan Esenli Mahallesi’ni ziyaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Sarıyıldız ve Arslan, bölgenin farklı tat ve türdeki üzümlerini kente ve ülkeye tanıtan, yerli üreticilerin emeğinin karşılığını almasında büyük etkisi olan üzüm şenliğinin gelecek Temmuz ayı içinde yapılacağını açıkladı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Meclis üyeleri ile birlikte ilçeye bağlı Esenli Mahallesi’ni ziyaret etti. Esenli Mahalle meydanında, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Eş Başkanlar, Esenli sakinleriyle bir araya geldi, taleplerini dinledi. Ardından Eş Başkanlar Sarıyıldız ve Arslan, Esenli Mahallesi Muhtarı Feyyaz Görgülü ile birlikte, bölge üreticilerine ait üzüm bağlarını da dolaştı, yerli üreticilerin ikram ettiği üzümlerin tadına baktı.

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, AKDENİZ’İ BİRLİKTE REFAHA KAVUŞTURACAĞIZ”

Esenli sakinlerine hitap eden Eş Başkan Nuriye Arslan, Akdeniz sakinlerinin takdir ve teveccühü ile seçilerek göreve geldiklerinin altını çizdi, kent sakinlerinin yararına hizmet ve projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Eş Başkan Arslan; “Mersin ve Akdeniz’de, bizi biz yapan bütün renklerimizi, güzelliklerimizi ve hakikatlerimizi gören, saygı gösteren ve koruyan bir anlayışla halkımıza hizmet vereceğiz, asla ayırım yapmayacağız.

Elbette Akdeniz’in giderilmesi gereken sıkıntıları var. Bunu da başta muhtarlarımızı esas alarak, onların tespiti ve öncülüğünde el birliğiyle çözeceğiz. Akdeniz Belediyesi’ni hep birlikte yöneteceğiz, ilçemizi feraha birlikte ulaştıracağız. Sıcak karşılama için siz değerli Esenli sakinlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HİZMET VE PROJELERLE DOLU 5 YIL BİZİ BEKLİYOR”

Eş Başkan Sarıyıldız da konuşmasında Akdeniz halkına hizmetin teminatı olacaklarının altını çizdi. Sarıyıldız; “Bu dönem, Akdeniz’de yaşayan tüm halklarımızın eşit, kaliteli ve zamanında hizmet alacağı bir dönem olacak. Önümüzde 5 yıl boyunca halklarımızın kesintisiz hizmet alacağı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Sunacağımız proje, çalışmalar ve buluşmalarla, özlemini duyduğumuz kardeşliği ve bir arada olmayı yaşatacağız. Bu süreçte, öneri, eleştiri ve değerlendirmeleriyle bizlere katkı sunacak tüm arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“HALKIMIZA SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HİZMET VE PROJELERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Akdeniz Belediyesi’ni, 700 milyon TL’yi aşan ağır bir borç yükü ile devraldıklarını da kaydeden Eş Başkan Sarıyıldız; sözlerini şöyle sürdürdü; “Açıkçası bu borcun ne kadarı haktır, ne kadarı değildir o ayrı bir konu… Ama biz belediyemizin borcunu bitireceğiz, hizmetlerimizi de aksatmadan yapacağız. Mazeret üretmeyeceğiz, şikâyet etmeyeceğiz. Halkımıza sözünü verdiğimiz hizmet ve projeleri hayata geçireceğiz. Bu hizmetlerden biri de üzüm festivalinin devamı olacaktır. Çünkü bu festivalin devamı önemli...

Muhtarımız ve ilgili birim yetkililerimiz ile konuyu görüştük ve takvime bağladık. İnşallah önümüzdeki 21 Temmuz’da Esenli köyümüzde Esenli Üzüm Şenliği’ni tekrar yapacağız. O gün Esenli’de türkülerin, halayların çekildiği, barış ve kardeşlik rüzgarlarının estiği bir gün olur. Özellikle de üzüm yetiştiricilerimizin hayrına, faydasına olacak bir festival olacaktır. İnanıyorum ki o gün tüm Türkiye’nin gözleri de burada olacaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız.”

Eş Başkan Sarıyıldız, muhtar ve bölge üreticilerinin talebi üzerine Esenli’de üzüm bağlarına giden yolların düzenlenmesi için de fen işleri ekiplerinin gerekli çalışmaları yerine getireceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 


Etiket: mersin, akdenizbelediyesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA