Yenişehir Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor

Tarih: 30 Mayıs 2024 Perşembe 17:03

Yenişehir Belediyesi, Deniz Mahallesi’nde oluşturduğu 3 bin 200 metrekarelik korulukla kentteki yeşil alan sayısını arttırmaya devam ediyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yönetim anlayışını oluşturduğu 6 temel ilkeden biri olan Ekoloji ilkesi kapsamında kentte çevre dostu çalışmalar sürüyor. Başkan Abdullah Özyiğit, 2020 yılında doğa dostu politikaları destekleyen İklim ve Enerji İçin Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni de imzalamıştı. Yenişehir Belediyesi ayrıca Yenişehir için Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)’nı oluşturarak, 2050 yılı karbon nötr emisyon eylemlerini hazırlayan Türkiye’nin ilk ilçe belediyesi olmuştu.

Ekoloji konusunda planlı bir çalışma yürüten Yenişehir Belediyesi kente yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Yeşillendirdikleri bölgeyi vatandaşların da güzel vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olarak düzenlediklerini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Deniz Mahallemizde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3 bin 200 metrekarelik alanı jakaranda ve narenciye ağaçlarıyla koruluk haline getirdik. Bu alana 100’ün üzerinde ağaç diktik. Burası vatandaşlarımızın da güzel zaman geçirebilecekleri bir yaşam alanı olacak. Hedefimiz Yenişehir’de yeşil alan sayısını arttırmak. Bu hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. 2025 yılında ‘Yeşil Yenişehir’ sloganıyla tüm kent dinamikleriyle birlikte büyük bir yeşillendirme çalışması başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Abdullah Özyiğit, “Çevreye dair yapacağımız uygulamaları seçilmeden önce oluşturduğumuz Ekoloji ilkemiz kapsamında planlamıştık, bu plan doğrultusunda samimiyetle görevimizi yapıyoruz. Yarın çevre ile ilgili çok önemli bir panel gerçekleştireceğiz. Alanında uzman isimler olacak, ben de konuşmacı olarak katılacağım. Vatandaşlarımızı yarın saat 18.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapacağımız ‘Yenişehir’de Çevre Kültürü’ paneline bekliyoruz.”  dedi.


Etiket: mersin, yenişehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA