CHP’li Kış, Tarsuslu çiftçiler için hükümete destek çağrısı yaptı

Tarih: 30 Mayıs 2024 Perşembe 11:57

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, geçen hafta Tarsus’ta yaşanan afeti TBMM gündemine taşıdı.

Çiftçiler adına hükümete çağrı yapan Kış, emekleri ve alın teri afette yok olan üreticilere acilen destek verilmesini talep etti.

Geçen hafta Mersin’in Tarsus ilçesinde, Çöplü mahallesi başta olmak üzere, Ağzıdelik, Egemen, Baharlı, Akarsu, Kelahmet, Çatalca, Kefeli ve Yaramış Mahallelerinde dakikalarca süren sağanak ve dolu yağışı nedeniyle meyve ağaçları ve karpuz tarlaları zarar gördü.

Afet sonrası bölgede çiftçileri ziyaret eden Kış, yaşanan sel ve dolu felaketi sebebiyle, tarım arazilerinin ciddi zarar gördüğünü, ürünlerin heba olduğunu söyledi.

Çiftçilerin taleplerini ve seslerini duyurmak üzere, TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Kış, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, tahmini olarak zarar gören tarım arazisinin 17 bin dönüm olduğunu ve 120 milyon TL’de  zarar öngörüldüğünü dile getirdi.

Meyve ağaçları, karpuz, mısır ve sebze ekili tarlaları tek tek ziyaret ettiğini bildiren Kış, çiftçilerin alın teri ve emeklerinin yok olduğunu vurguladı.

Borçla, kredi ile üreticilik yapmaya çalışan çiftçilerin, bu mağduriyetin altından kalkmalarının zor olduğuna dikkat çeken Kış, böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını dileğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu’ndan hükümete seslenen Kış şunları söyledi:

“Çiftçilerimizin talepleri; Bölgenin acilen afet bölgesi ilan edilmesi, borçlarının 3 yıla kadar ertelenmesi, ürüne göre sübvansiyonlu kredi sağlanması, yeniden ekim için, soya tohumu, gübre ve mazot desteğidir. Tarsus ilçemiz de etkili olan afet sebebiyle, alın teri ve emekleri yok olan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, zararlarının bir an evvel karşılanmasını diliyorum”. 


Etiket: mersin, chp, gülcan, kış


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA