Mersin’de sanat her ilçeye ulaşıyor

Tarih: 28 Mayıs 2024 Salı 16:53

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu ile Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yüzlerce çocukla buluştu.

Mersin’de yaşayan her çocuğun kültür ve sanatla iç içe olması için bir dizi proje geliştiren ve geliştirmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bütün çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu tarafından 8 aydır sürdürülen proje kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde 21 binden fazla çocuğa ulaşan oyuncular, en çok sergilenen ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu ile Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yine yüzlerce çocukla buluştu. Sevinç çığlıları eşliğinde oyunu seyreden çocuklar, hediye edilen kumbaralar ile oyundan memnun ayrıldı.

Projenin okulların açılmasıyla birlikte başlatıldığına değinen Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen Ozan Erdönmez, “Dezavantajlı okullara ulaşıyoruz ve 8 aydır devam ettirdiğimiz bu projemizde 13 ilçemizde toplam 85 temsil yaptık. 21 binden fazla dezavantajlı ilkokul öğrencilerini salonlarımızda ağırladık” sözlerine yer verdi. Ulaşımı da Büyükşehir’in sağladığına dikkat çeken Erdönmez, “Temsili izleyen çocuklarımıza oyunun çıkışında oyundan bir hatıra olarak kumbara dağıtımı da yaptık. Şu ana kadar bu proje kapsamında en fazla oynanan çocuk oyunu Işıl Kasapoğlu’nun yazmış olduğu, benim yönetmiş olduğum ve Mustafa Dincir'in oynamış olduğu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oldu” diye konuştu.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA