Yenişehir Belediyesi “Çevre Kültürü Paneli” düzenliyor

Tarih: 28 Mayıs 2024 Salı 16:32

Yenişehir Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğiyle “Yenişehir’de Çevre Kültürü Paneli” düzenlenecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, panelde Yenişehir Belediyesi olarak ekoloji alanında hayata geçirdikleri çalışmaları ve önümüzdeki süreçte atılacak adımları anlatacak. Panel günü atıkları müziğe dönüştüren Fungİstanbul da konser verecek.

Yenişehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi düzenleyeceği panel ile çevresel sorunlara dikkat çekmeyi, bu sorunların çözümüne yönelik stratejiler geliştirmeyi ve halkı bu konuda harekete geçirmeyi hedefliyor. 31 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panelde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Yenişehir’de Çevresel Kentleşme”,  İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu “Küresel İklim Değişikliği ve Kentler”, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, “Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir ve Ekolojik Yaşam” ve Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Şeref Erol “ Doğanın Estetiği ve Yeşil Kültür” konusunda konuşma yapacak.

Panelin bir diğer önemli kısmı ise Fungİstanbul’un konseri olacak. Atıkları müziğe dönüştüren yaratıcı grup, çevre duyarlılığını sanatsal bir biçimde ifade ederek katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.


Etiket: mersin, yenişehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA