Mahzuni Şerif türküleriyle anıldı

Tarih: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 11:09

Büyük Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 22. yılında Mahzuni türküleri ile Mersin’de anıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Aşık Mahzuni Şerif Anma Konseri’ düzenlendi. Büyük Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 22. yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği Mahzuni türküleri ile Mersin’de anıldı. Türküseverler ve Mahzuni dostları, duygu yüklü türkülerle unutulmaz anlar yaşadı.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Aşık Mahzuni Şerif’in kızı Şeyda Mahzuni ve Mahzuni dostları dinledi.

MAHZUNİ DOSTLARINDAN KONSERE YOĞUN İLGİ

Salonu hınca hınç dolduran Mahzuni dostları, Aşıklık geleneğinin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden olan ve türküleriyle haksızlığa baş kaldıran Aşık Mahzuni Şerif’i andı.  ‘Asrın Pir Sultanı’ Aşık Mahzuni Şerif’in türküleri; Şef Erdal Koşar yönetiminde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu solistlerinden Özge Çabuk, Çiğdem Akdoğan ve Zeynep Özel Gündüz ile koro tarafından seslendirildi. Ömrüne sayısız ölümsüz eser sığdıran Aşık Mahzuni Şerif, türküleri ile gönüllerde yaşamaya devam ettiğini bir kez daha gösterdi. Salonu dolduran Mahzuni sevdalıları türkülere hep bir ağızdan eşlik ederken, her türküye eşlik eden dinleyicilerle birlikte adeta büyük bir koro oluşturuldu.


Etiket: mersin, büyükşehir, belediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA