Kadınlar, atölye çalışmalarında hem ruhsal hem fiziksel şifa buldu

Tarih: 11 Mart 2024 Pazartesi 10:13

Kent genelinde 70 ayrı program düzenleyerek, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü bir dizi etkinlikle geçiren ve kadın emeğini, kadının gücünü daha görünür kılan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Otizm Aile Danışma Merkezi’nden faydalanan annelere yönelik etkinlik düzenledi.

‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla kent genelinde 70 ayrı program düzenleyerek, kadın emeğini, kadının gücünü daha görünür kılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Otizm Aile Danışma Merkezi’nden faydalanan annelere yönelik etkinlik düzenledi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda annelere yönelik düzenlenen etkinlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Sezin Saygı Özyurt, kadın sağlığının iyi olabilmesi için düzenli kontrollerin gerekliliği, jinekolojik muayene, üreme, kanser ve enfeksiyon risklerine karşı erken tanı konularında kadınları bilgilendirdi.

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde görev yapan Uzman Psikolog Dila Aslan ise, annelere yönelik öz şefkat çalışması gerçekleştirdi. Çalışmada, annelerin çocuklarıyla ilgilenirken aynı öz şefkati kendilerine de uygulaması, kendilerine karşı daha destekleyici ve anlayışlı olmaları gerektiği ile ilgili hatırlatmalarda bulundu. Ruh ve beden sağlığının bir bütün olduğunu ve günlük hayatta fiziksel aktivite yapmanın hem fiziksel hem mental sağlığı koruduğunun anlatıldığı etkinlikte, Fizyoterapist ve yoga eğitmeni Merve Soydan da kadınlarla birlikte yoga yaptı. Bir arada olmaktan dolayı mutlu olan kadınlar, etkinlikten memnun ayrıldılar.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA