Yaş almış vatandaşlar, büyükşehir’le aktif ve sosyal kalıyor

Tarih: 20 Şubat 2024 Salı 10:07

Halkkent Emekli Evi ve Mezitli Emekli Evi üyelerini; yaşlılık, aktif yaşlılık ve yaşlılık evreleri hakkında bilgilendirdi.

Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Toroslar İlçesi’ne bağlı Halkkent Emekli Evi ve Mezitli Emekli Evi üyelerini; yaşlılık, aktif yaşlılık, yaşlılık evreleri hakkında bilgilendirdi. Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Yaşlı Destek Birimi’ de olduğunu hatırlatan Tanrıverdi aynı zamanda Büyükşehir’in yaş almış vatandaşlara evde sağlık ve bakım, temizlik gibi hizmetleri olduğunu da anlattı. Etkinlik sayesinde yaş almış vatandaşlar, yaşlılık hakkında merak ettikleri sorulara yanıt buldular.

Yaş almış vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir yaşlılık süreci geçirmesi için yapılması gerekenlerin anlatıldığı Mezitli Emekli Evi’nde düzenlenen etkinlikte Mersinden Kadın Kooperatifi Meral Seçer de yer aldı. Emekli Evi’nde yaş almış vatandaşlarla bir araya gelen Meral Seçer, Emekli Evi üyeleri ile tek tek sohbet etti. Evi sayesinde evden çıkan ve akranlarıyla birlikte hoşça vakit geçiren yaş almışlar, yapılan hizmetin kendileri için ne kadar önemli olduklarını anlatarak duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Emekli Evlerinde gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Emekli Evlerinde başlatmış olduğumuz 2 aylık eğitim programında yaş almış vatandaşlarımızı, yaşlılık, sağlık, hastalık, yaş alma, aktif ve başarılı yaş alma konularında bir sunum yaptık.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA