Büyükşehir tiyatro izlemeyen çocuk bırakmıyor

Tarih: 13 Şubat 2024 Salı 15:33

Kent genelinde dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar tiyatroyla buluşturulmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında, kent genelinde binlerce çocuğa ulaşılmaya devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim gören çocuklar için, Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı çocuk oyunu, Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu’nun salonunda sahnelendi. 100’ün üzerinde çocuğun eğlenceli anlar yaşadıkları tiyatro etkinliğine, atölyeden faydalanan kadınlar da katıldı.

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun 2023-2024 sezonunda sahnelediği ve özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaştırılan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı oyunu, Eylül-Ocak döneminde kent genelinde 15 binden fazla çocuk izledi.

Ozan Erdönmez’in yönettiği ve Mustafa Dincir’in muhteşem performans sergilediği tek kişilik oyun çocukları geçmişe götürürken, keyifli dakikalar yaşamalarını da sağladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Öğretmeni Ela Canbolat, “Bugün hem kadın kursiyerlerimiz, hem de çocuk öğrencilerimiz güzel bir tiyatro etkinliğine katıldılar. Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle yapılan bu etkinlikte çocuklarımız, çok keyifli anlar yaşadılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA