Dereceye girenler edebiyatçılar ödüllerini aldı

Tarih: 9 Ocak 2024 Salı 10:38

Bu yıl 2.’si ‘Yenileşmeler’ temasıyla gerçekleştirilen ‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’nde, ödüller sahiplerini buldu.

Kültür ve sanat faaliyetlerini kentin bir ucundan bir ucuna taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini ‘Yenileşmeler’ temasıyla gerçekleştirdiği‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’nde 4 ayrı kategoride yarışan sanatçılardan dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü, Mersin Sanat Edebiyat Derneği İlyas Halil Öykü Ödülü, 3. Mersin Roman Ödülü ve Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin kategorilerinin kazanan yarışmacıları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen tören ile ödüllerine kavuştu.

Prof Dr. Faik Kanatlı, Aydan Yalçın, Nalan Çelik, Erdal Dalgıç ve Baha Sadık Akıner’den oluşan seçici kurulun yer aldığı İçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydın Şiir Ödülü’nün birincisi İzmir’den katılan Ersan Kaan Erçelik oldu. Nursel Duruel, Ali F. Bilir, Gülseren Engin Ünsün, Orhan Özdemir ve Remzi Karabulut’un yer aldığı Mersin Sanat Edebiyat Derneği seçici kurul üyeleri İlyas Halil Öykü Ödülü’ne gazeteci-yazar Abidin Yağmur’un öykü dosyasını birinciliğe layık gördü. Barış İnce, Jale Sancak, Turan Ali Çağlar, Öner Yağcı ve Hisayet Karakuş’un yer aldığı 3. Mersin Roman Ödülü seçici kurulu ise, Yaşar Bedri Özdemir’in yazmış olduğu eseri birinci olarak seçerken, Fatma Saadet Bilir, Rüştü Aydın ve Mehmet Ali Elçin’in yer aldığı seçici kurulu Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin kategorisinde lise öğrencisi Zeynep Bilge Yılmaz’ın eserini birinciliğe değer buldu.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı SerdalGökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve çok sayıda sanatsever katıldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA