Kadınlar, süs bitkilerini budamayı öğreniyor

Tarih: 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:31

Mersinden Kadın Kooperatifi üyesi kadınlara yönelik‘Süs Bitkilerinde Budama Eğitimi’ veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, kadınların her alanda kendini geliştirmesi adına eğitimler vermeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi öncülüğünde,Mersinden Kadın Kooperatifi üyesi kadınlara yönelik verilen ‘Süs Bitkilerinde Budama Eğitimi’teorik ve uygulamalı olarak 2 aşamadan oluşuyor. Kadınlar, eğitim sonunda alacakları Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sayesinde, budamayla ilgili sektörlerde çalışma hayatına katılabilecek.

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin talebi üzerine yapılan ve 576 saat süren eğitime,şu anda 20 kadın katılıyor. Kooperatif bünyesinde çiçek yetiştiriciliği yapan kadınlar, süs bitkilerinde budama yöntemlerini öğreniyor.

Toroslar Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde sürdürülen eğitim programının teorik aşamasını eğitmen Gülşah Çerçi verirken, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Halil Yaşar da hem teorik hem uygulamalı eğitim veriyor.Teorik eğitimde; ‘Budama Nedir, Budama Alet ve Ekipmanları Nelerdir, Nasıl Kullanılır, Budamanın Amaçları, Budama Teknikleri, Budama Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar ve Türler Bazında Budama’ konu başlıkları anlatıldı. Eğitimin uygulamalı kısmında ise, park ve bahçelerde kullanılan dış mekan süs bitkilerinde budama gösterildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA