‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’ toplantısı yapıldı

Tarih: 12 Aralık 2023 Salı 10:18

Mersin’de ‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’ kapsamında ‘Rezilyans Değerlendirmesi ve Göç Ana Planı Çalışmaları’nın başlangıç toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, İsveç Bölgeler ve Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler, Çukurova Belediyeler ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak projesi‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’ kapsamında ‘Rezilyans Değerlendirmesi ve Göç Ana Planı Çalışmaları’nın başlangıç toplantısı yapıldı. Toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi birimlerinden daire başkanları, müdürler ve uzmanların yanı sıra,Reslog M. Alim Çopuroğlu ve Uzman Sezin Üskent katıldı. Toplantıda;Mersin’in yoğun göç alan şehirlerden biri olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin deprem, sel, göç gibi herhangi bir şokla karşılaşması durumunda, bu şoku karşılayabilme ve buna uygun aksiyon alabilme düzeyi, yeni dönem stratejik yaklaşımları ve bu bilgilerin rezilyans kavramıyla ilişkileri hakkında bilgiler aktarıldı.

'BELEDİYELERİN İMKÂN SAĞLAYICI ORTAMLARINI VE OLANAKLARINI GELİŞTİRMELERİNE DESTEK OLUYORUZ'

‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’nin Kilit Uzmanı Sezin Üskent, projenin 2018 yılında Türkiye’de uygulanmaya başladığını ve İsveç Bölgeler ve Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler, Çukurova Belediyeler ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak projesi ile gerçekleştiğini dile getirdi. Projenin İsveç hükümeti tarafından fonlandığını aktaran Üskent, Suriye göçünden önemli oranda etkilenen belediyelerin rezilyansını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Projenin çok boyutlu olduğunu ve toplam 5 adet çalışma alanı bulunduğunu söyleyen Üskent, “Yerel düzeyde yaptığımız çalışmalarda, ağırlıklı olarak çok katmanlı şoklara karşı çoklu rezilyans geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bunun içerisinde rezilyans değerlendirmeleri ve göç ana planlarının hazırlıkları var. Bir başka çalışma alanımız ise, bütün bu edinilen tecrübelerin paylaşılabilmesi için geliştirdiğimiz bilgi zeminini geliştirme ve karşılıklı deneyim paylaşımı. 3.’ncü alan, politika geliştirme. Proje kapsamında ürettiğimiz bir göç politika belgemiz var. Dördüncüsü, birlikte yaşam desteği. Bunun içerisinde belediyelerin imkân sağlayıcı ortamlarını ve olanaklarını geliştirmelerine destek oluyoruz. Burada toplum merkezlerinden parklara kadar, her kaliteli temas ortamı buradaki çalışma alanını oluşturuyor.Belediyelerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri yapmaları ve birlikte yaşam hizmetlerini sunmalarına yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Son alanımız da yerel ekonomik kalkınma. Son dönemlerde ekonomi, kalkınma, yeşil ekonomi çok önemli alanlar.Bu alanlarda da çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA