Anamurlu çocuklar tiyatroyla buluştu

Tarih: 8 Aralık 2023 Cuma 10:28

Şehir Tiyatrosu’nun ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın’ diyerek başlattığı tiyatro oyunları, bu hafta Anamur’da sahnelendi.

‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın’ şiarıyla Mersin’in tüm ilçelerini tiyatroyla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun bu haftaki durağı Anamur oldu. Binlerce çocuğu tiyatro sanatıyla tanıştıran Şehir Tiyatrosu oyuncularından Mustafa Dincir, 8 karakteri canlandırmaya devam ediyor. Tek kişilik dev kadrosuyla çocukların eğlenceli zaman geçirmesini sağlayan Dincir, her gittiği ilçede çocuklara unutulmaz bir oyun sunuyor.

Şehir Tiyatrosu oyuncusu Mustafa Dincir, ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın’ mottosuyla yaklaşık 3 aydır köyleri gezdiklerini belirterek, “Şehirle başlayıp köyle devam ettik. Bizim oyunumuz köylerde daha çok yankı bulan, çocukların daha çok ilgi gösterdiği bir oyun. Çünkü meddah var, geleneksel öğeler var, davul var, bağlama var. Şehirden çıkıp köylere geldiğim için ben çok mutluyum.Çünkü buradaki çocukların çoğu ilk defa tiyatro izliyor. İlk izledikleri oyun güzel bir geleneksel oyun olduğu için de seviniyorum” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA