Çocuklar, çevre, deniz ve iklimin önemini eğlenerek öğreniyor

Tarih: 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:25

Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü iş birliğinde öğrencilere yönelik verilen ‘Çevre, Deniz ve İklim’ eğitimlerinin 2023 dönemi başladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü iş birliğinde öğrencilere yönelik verilen ‘Çevre, Deniz ve İklim’ eğitimlerinin 2023 dönemi başladı.2019’dan bu yana devam eden eğitimlere,yaklaşık 2 bin 500 öğrenci katıldı.

Çocukların çevre bilinci ile büyümesi, farkındalık kazanması, yaşadıkları gezegene ve çevreye duyarlı olmaları için verilen eğitimler, her yıl Kasım ayında başlıyor.Kentin farklı okullarından öğrenciler, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’ne gelerek eğitim alıyor. Tarsus’ta bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ile başlayan eğitim, her Çarşamba yapılacak ve yıl sonuna kadar sürecek.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün konusunda uzman hocaları, araştırma görevlileri ve genç araştırmacıları tarafından verilen eğitimlerde, öğrenciler eğlenerek öğreniyor.Eğitimden çok güzel dönüşlerle ayrılan öğrenciler, deniz biyolojisi, iklim değişikliği, küresel ısınma, iklim değişikliğinin gezegene verdiği zararlar gibi birçok konuda detaylı bilgi sahibi oluyor.

BİTİR: “ETKİLEŞİMLİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM VERMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi ve doktora öğrencisi Betül Bitir, etkileşimli bir şekilde eğitim vermeye özen gösterdiklerini söyleyerek, “Öncelikle deniz biyolojisi ile başlıyoruz. Ardından burada koruma çalışmaları yaptığımız deniz kaplumbağaları, daha sonra iklim değişikliği ve deniz kirliliği üzerine atölyeler yapıyoruz.Uygulamalı deneylerle, onların daha iyi öğrenmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Çocukların eğitimleri çok sevdiğini kaydeden Bitir, “Çok güzel dönüşler oluyor. Aslında bu kadar kısa bir sürede böyle dönüşler olması bizi gerçekten şaşırtıyor. Gitmek istemeyenler oluyor, tekrar gelmek isteyenler oluyor. İlk başta ‘bilim insanı olamayız’ gibi düşünüp, daha sonra ilgilendiğini söyleyenler oluyor. Hem bizim, hem onlar için keyifli geçiyor” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA