MERCAN 100’üncü Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ne yoğun ilgi

Tarih: 22 Kasım 2023 Çarşamba 11:35

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılında çocuklara ve gençlere armağan ettiği ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ ara tatili fırsat bilen ziyaretçilerle doldu taştı.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan merkez, Cumhuriyet’in 100. yılında gençlere ve çocuklara armağan edilmişti.

İklim ve çevre temasıyla çocuklara çevre konusunda bilinç kazandırılması hedeflenen merkez; 70’den fazla interaktif deney düzeneği, Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en büyük perde çapına sahip planetaryumuyla günlük 1000 kişi ziyaretçi kapasitesiyle açılmıştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde açılan bilim merkezi, okulların ara tatile girmesiyle 1000’den fazla ziyaretçiyle doldu taştı. Gösteriler, gözlemevi seansları, iklim ve çevre sergileri ile Mersin ve çevre illerdeki çocuk ve gençlerin ziyaretine açılan bilim merkezi hizmete açılmasının ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

“İKLİM VE ÇEVRE TEMASIYLA KURGULANMIŞ İNTERAKTİF BİR BİLİM MERKEZİ”

Okulların ara tatile girmesiyle bilim merkezinin randevusuz hizmet vermesini fırsat bilen velilerin ve çocukların merkezi dolup taşırdığını söyleyen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Dr. Kemal Zorlu, “İçeridenartık çocuk sesleri cıvıltılar geliyor, bu bize mutluluk veriyor” sözlerine yer verdi. Bilim merkezinin temasının iklim ve çevre olduğuna dikkat çeken Zorlu, “Bu bağlamda buradaki interaktif deney düzeneklerimiz genellikle iklim değişikliği, çevre kirliliği, atık ayrıştırma, yenilenebilir enerji kaynakları, bizim yürüttüğümüz iklim değişikliği ile ilgili çalışmalar,sürdürülebilir enerji, iklim eylem planı gibi farklı temalarda kurgulanmış olan interaktif bir bilim merkezi” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en büyük planetaryumuna da ev sahipliği yaptıklarını belirten Zorlu, merkezde gözlem evi de bulunduğunu ve sabit teleskop, güneş teleskopu ve 2 adet de mobil teleskopları olduğunu aktardı. Zorlu, hala gelememiş olanlar için ara tatil bitene kadar merkezin randevusuz gezileceğini vurgulayarak ara tatil sonrası da okul ziyaretlerini sürdüreceklerini söyledi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA