Tarsus’un sokaklarını festival büyüsü sardı

Tarih: 20 Kasım 2023 Pazartesi 10:17

Bu yıl ‘Şahmeran’ temasıyla düzenlediği ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’son gününde de vatandaşların yoğun katılımıyla rengarenk geçti.

Birbirinden kıymetli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken; Yarenlik Alanı’nda gün boyu Uluslararası Halk Dansı Topluluklarının gösterileri katılımcılarla buluştu, gün boyu her yaştan vatandaşın uğrak noktası olan Kültürpark’ta ise birbirinden renkli atölyeler düzenlendi. workshoplar, söyleşiler, konserler, ekolojik pazarlar, yamaç paraşütü etkinliği, slowfood yeryüzü pazarı, bisiklet turu parkuru, üretici kadın statları, kent turları, gençlik deneyim alanları, çocuk eğlence ve oyun atölyeleri katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Sanatçı Derya Baykal ‘Çanta Yapımı, Makrome Mumluk Yapım’atölyesinde katılımcılarlabuluştu. Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu ve Derya Baykal ile Meral Seçer’in katıldığı ‘Kadına Dair söyleşisinde kadınlarla bir araya gelindi. Dünyaca Ünlü Ressam Ahmet Yeşil iseDoç. Dr. Veli Mert ve Öğreti Üyesi Şeref Erol ile ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında Yerelden Evrensele Çağdaş Sanat’söyleşisinde çağdaş sanatı konuşurken, Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu ile Ünlü Sunucu Oylum Seçin ‘Şahmeran Dokuması ve Roma Yolu’nu konuştu.

 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA