Yenişehir Belediyesi yenilediği parka Türk Kadınlar Birliği adını verdi

Tarih: 2 Kasım 2023 Perşembe 11:20

Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi’nde 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkı yenileyerek, Türk Kadınlar Birliği adını verdi.

Yenişehir Belediyesi kentte yeşil alanlar kazandırmak amacıyla hizmetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kent genelinde koruluklar oluşturan Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi 9. Cadde’de bulunan parkı da yenileyerekTürk Kadınlar Birliği adını verdi. 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkta spor aletleri, çocuk oyun grupları ve dinlenme alanları bulunuyor. Parkın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Gülcan Çelikten, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, “Gururla ikinci yüzyıla adım attık. Dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadının toplumdaki yerini en iyi tespit edip, dünyada bu anlamda en doğru davranışları sergileyen büyük bir liderdi. Ve bütün dünyaya örnek olmuştur. Biliyorsunuz İngiliz kadınları, kadınların haklarını arama konusunda,‘Türk kadını kadar değerimiz yok mu?’ pankartıyla yürümüşlerdi. Bütün Avrupa’ya örnek olup kadına seçme seçilme hakkı veren Atatürk, gördü ki kadınlarla cephede beraber, savaş hazırlıklarında beraber dolayısıyla kadının hakkını teslim etmekten bir dakika tereddüt etmedi. Bu konuda da Türk Kadınlar Birliğinin kurulması, yüzyıla yakın bir geçmişe sahip olması bizim içinde çok anlamlı.” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, yenişehir, abdullah, özyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA