Mersin’e yakışır cumhuriyet coşkusu

Tarih: 30 Ekim 2023 Pazartesi 12:49

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle tüm Mersinlilere büyük bir bayram coşkusu yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle tüm Mersinlilere büyük bir bayram coşkusu yaşattı. ‘100. Yıl Fener Alayı’ ile binleri sokaklarda buluşturan Büyükşehir; Bayram coşkusunu muhteşem konserlerle taçlandırdı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşi Meral Seçer ile birlikte Mersinlilerin coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı’nda binlerle birlikte yürüyen Seçer, ardından konser alanını dolduran Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Fener Alayı’ndabinlerce Mersinli ellerinde Türk bayrakları ve Cumhuriyet konulu dövizler ile Fenerbahçe Meydanı'ndan Özgecan Aslan Barış meydanına Adnan Menderes Bulvarı boyunca yürüdüler. Dövizlerde; ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’, ‘Cumhuriyetimiz 100 Yaşında’, ‘Cumhuriyet Fikri Hür, Vicdanı Hür Nesiller Demek’ gibi yazılar yer aldı.

Ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüyen binler, sahili adeta kırmızıya boyadı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın marşlar ile eşlik ettiği yürüyüşte araç sürücüleri kornalarıyla kalabalığa eşlik ederken, çevredeki vatandaşlar da restoranlardan ve evlerinden coşkuya ortak oldular.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA