Kadın emeği bu stantlarda daha da değerleniyor

Tarih: 27 Ekim 2023 Cuma 12:15

Büyükşehir üretici kadın stantlarını, bu kez Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla ‘Cumhuriyet’in ışığı üretici kadınlarımızın üzerinde’ diyerek, 29 Ekim’e kadar SayaparkAVM’de kurdu.

Büyükşehir Belediyesi hem kadın elinden üretimi desteklemek, hem de kadın emeğine vurgu yapmak ve kadınlara yeni gelir kapıları oluşturmak amacıyla kent genelinde sürdürdüğü üretici kadın stantlarını, her hafta farklı noktada vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı üretici kadın stantlarını bu kez, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla ‘Cumhuriyet’in ışığı üretici kadınlarımızın üzerinde’diyerek SayaparkAVM’de kurdu. 29 Ekim’e kadar üretici kadınların stant açacağı AVM’de kadınlar; ev eşyası ve dekoratif ürünler, hediyelik süs eşyaları ile birlikte, el emeği ile hazırlanmış lezzetlerle stantlarının başında olacak.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime destekçalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara mali kaynak yaratmak için üretici kadın stantlarını açtıklarını söyleyen Sert, “Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadınları,üretimlerinin çoğunluğunu evde yapıyorlar. Ürettikleri ürünleri satma potansiyelleri çok fazla olmuyor. Bu yüzden üretici kadın stantlarını açıyoruz. Aralık ayı boyunca her Cuma Yoğurt Pazarı’nda, kadın üreticilerimiz farklı konseptlerle satışta olacaklar. Aynı zamanda Mut Taşhan’da bir hafta boyunca üretici kadınlar stant kuracaklar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak evde üretim yapan kadınların her zaman yanındayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA