Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali’ne yoğun ilgi

Tarih: 16 Ekim 2023 Pazartesi 10:15

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali bu yıl da yoğun katılımla yapıldı.

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Mersin’in en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan Kushimoto Sokağı’nda düzenlenen festival, gün boyunca renkli anlara sahne oldu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı etkinliklerle Yenişehir’de hareketlilik sağlamaya devam ediyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale gelerek her yıl düzenlenen ve karnaval havasında geçen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali bu yıl da binlerce Mersinlinin yoğun ilgisiyle yapıldı. Festival kapsamında trafiğe kapatılan ve süslenen Kushimoto Sokağı günün ilk saatlerinden itibaren sokak sanatçılarını ağırlamaya başladı. Müzisyenler, ressamlar, dans grupları ile performans ve grafiti sanatçılarının yeteneklerini sergilediği festivalde Mersinli vatandaşlar da eğlenceye ortak oldu.Ünlü DJ Uğur Yıldırım da festival kapsamında sahne alarak Mersinliler için konser verdi. Festival alanına kurulan alışveriş stantlarında depremzede vatandaşlar da ürünlerini satışa sunma fırsatı yakaladı. 

'İYİLİKLERİN VE GÜZELLİKLERİN PAYLAŞILDIĞI BİR YENİŞEHİR’İ VAR ETMEK İSTİYORUZ'

Festivalin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Biz Yenişehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmak, burada festivaller düzenlemek, insanların daha çok sokaklarda buluştuğu, iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşıldığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz.  Biz bu güzellikleri geliştirme noktasında bir çaba içerisinde olacağız. Bugün Mersin Rotary Kulübü ile iyilikte ve güzellikte buluştuk. Görev yaptığım süre içerisinde bir yere yardım eli ulaşacaksa orada birlikte olduk. Bir yara sarılacaksa orada birlikte olduk. Bir güzellik bir iyilik gerçekleştirilecekse orada birlikte olduk. Bunun için ben süreçlere katkı veren ve emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnadına barışı söyleyeceğiz, inadına barış türküleri söyleyeceğiz. Dünyada oyunlar oynanıyor. Oynanmaya devam ediliyor. Ben dünyada barışın var olması için hepimizin, kalbimizi ve gönlümüzü koymamız gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet 100 yaşında. ‘Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir!’ ve ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yolumuz iyilikten ve güzellikten hiç ayrılmasın, barıştan hiç ayrılmasın” dedi.


Etiket: mersin, haber, yenişehir, abdullah, özyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA