Karacaoğlan sevdalıları bir araya geldi

Tarih: 3 Ekim 2023 Salı 12:57

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Karacaoğlan Türküleri Gecesi’ Mut’un merkezinde yer alan Taşhan’da, gerçekleşti.

Her yıl geleneksel olarak Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi’nin düzenlemiş olduğu ‘Karacaoğlan Türküleri Gecesi’nin 6.’sı,bu yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mut Taşhan’da gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediyesi’nin iş birliğinde gerçekleşen ve ünlü halk ozanını anmak için düzenlenen etkinlikte, hem yerel hem de ulusal sanatçılardan Ali Rıza Yılmaz, Sade Demir, Nimet Akkulak, Ali Deveci, Ali Ölmez, Ergün Parlat, Ertan Uysal, Fikri Demir, Mehmet Çiftçioğlu ve Mustafa Mete sahne aldı.

Mutlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, Karacaoğlan şiirlerinin ve türkülerinin seslendirildiği anma gecesi, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Üretici kadın stantlarının da yer aldığı etkinlikte, üretici kadınlar el emeği ürünlerini sergileyip satışa sundu.  Mut ilçesiyle özdeşleşen ve Karacaoğlan kültürünü kucaklayan ilçede,böyle büyük bir ozanın bu topraklarda yetişmiş olmasını kutlayan Karacaoğlan sevdalıları, aynı zamanda böylesi zengin bir değeri yaşatmanın mutluluğunu yaşadı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA