37’nci Hacıalanı Şöleni coşkuyla kutlandı

Tarih: 31 Ağustos 2023 Perşembe 16:40

Erdemli Belediyesince düzenlenen ve Torosların zirvesinde binlerce Yörük’ün buluştuğu 37’inci Hacıalanı Şöleni coşkuyla kutlandı.

Bu yıl 37'ncisi düzenlenen şölende, Yörüklerin güreşleri nefesleri kesti. Minikler peşrev attı, kıran kıran güreş tutu. Büyüklerin güreşi ise heyecanla izlendi. Yörüklerin zafer ruhuyla güreştiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörükler üzerine sözlerine dikkat çekti. Başkan Tollu, “Türk’ün zafer ayındayız. Ağustos ayının Türkler’in zafer ayı olduğunu herkes biliyor. O da özellikle 30 Ağustos varlık sebebimiz olan özgür ülkede yaşamamızın yegane sebebi olan 30 Ağustos şenliklerini geleneksel hale getirdiğimiz Hacıalanı yaylasında, Erdemli’nin üstünde 1500 rakımda 300 güreşçimiz ve binlerce kardeşimizle birlikte zafer ayımızı eda ediyoruz. Bizler inşallah bu zafer coşkusunu gelecek kuşaklara aktaracağız ve asla unutturmayacağız. Türk milleti dünyada var olduğu müddetçe, bu aziz millet, bu yüce millet, varlığını birliğini, beraberliğini inşallah sürdürecek. Ne mutlu bizlere bu ülkeyi armağan edenlere, ne mutlu büyük gaziye, ne mutlu şehitlerimize ve bu ülkeyi bize emanet edenlere“ diye konuştu.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler ise ara vermeden gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yediden yetmişe vatandaşlar güreş müsabakalarını heyecanla takip etti. Geleneklerin devamı için bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Ali Tutuş, “Geleneklerimizi ve göreneklerimizin devamı için böyle güreşlerin olması hem halkımız için hem de sporcular için çok güzel olduğunu düşünüyorum” dedi. Öte yandan 37'nci Hacıalanı şöleni Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran ve sanatçı Ayşe Dinçer konseriyle sona erdi. 


Etiket: mersin, haber, erdemli, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA