Avokado fidanı desteği, üreticilerin yüzünü güldürüyor

Tarih: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:37

Mersin’de avokado fidanı desteğinden yararlanan üreticiler; dağıtımdan yetiştiriciliğe, hasattan pazarlamaya kadar her zaman yanlarında olan Büyükşehir’in desteği ile yeni bir gelir kaynağı elde ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle üreticinin her zaman yanında olmaya devam ederken, bölgede alternatif ürünlerin yaygınlaşmasına ve üreticilerin yeni gelir kapılarını açmasına yardımcı olmayı da sürdürüyor. Mersinli üreticilere yüzde 50 hibe ile avokado fidanı desteği veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hem bölgedeki tropikal meyve üretim alanının genişlemesine, hem de üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine olanak sunuyor. Büyükşehir’den avokado fidanı desteği alan üreticiler de dağıtımdan yetiştiriciliğe, hasattan pazarlamaya kadar her zaman yanlarında olan Büyükşehir’in katkılarıyla yeni bir gelir kaynağı elde ediyor.

Geleceğin meyvesi olarak gördüğü avokadoyu yetiştirmek için Büyükşehir Belediyesi’nden 3 yıl avokado fidanı desteği alan Erdemlili üretici Kadir Cerit, avokado ağaçlarına gözü gibi bakıyor ve meyvesini vereceği günü iple çekiyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA