Gündüz sözleşme akşam zamlı ücret

Tarih: 11 Ağustos 2023 Cuma 10:39

Mezitli Belediyesi bünyesinde çalışan işçi personeller imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile asgari ücrete göre yüzde 34, bir önceki maaşlarına oranla yaklaşık yüzde 75 zam aldı.

Bu zam oranına göre işe yeni giren bir işçinin ücreti ikramiye ve diğer sosyal haklar hariç 15 bin 561 lira oldu. Başkan Neşet Tarhan ve DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile işçilerin alkışları arasında imzalanan sözleşme sonrası zamlı ücretler aynı günün akşamı çalışanların hesaplarına hesaplara yattı.

Mezitli Belediyesi çalışanları yapılan yeni toplu sözleşme ile sevindi. Mezitli Belediyesi ile DİSK Genel İş Mersin Şubesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesine göre işçi personeller asgari ücrete göre yüzde 34, bir önceki ücretlerine oranla yaklaşık yüzde 75 zam almaya hak kazandı. Sözleşme ile belirlenen ücretlere göre işe yeni giren bir işçinin maaşı ikramiye ve diğer sosyal haklar hariç 15 bin 561 lira oldu. Bunun yanı sıra sosyal haklarda da önemli kazanımlar sağlayan çalışanların 600 lira olan yemek ücretleri 1800 liraya yükselirken sendikaya ödenmesi gereken pay da Mezitli Belediyesi tarafından ödenecek.Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile işçilerin alkışları arasında imzalanan sözleşme sonrası zamlı maaşları da aynı günün akşamı çalışanların hesaplarına yattı. Belediye çalışanları imzalanan sözleşme sonrası Başkan Tarhan’a çiçek vererek teşekkürlerini iletti.


Etiket: mersin, haber, mezitli, belediye, neşet, tarhan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA