Üreticilerin nakliye sıkıntısı ortadan kalkıyor

Tarih: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:09

Akdeniz Belediyesi, tarımsal üretimin yoğun olduğu yerleşim yerlerinden biri olan Iğdır Mahallesi’nin bahçe yollarında, kilometrelerce uzunlukta sathi (soğuk) asfalt kaplama çalışması yaptı.

Soğuk asfalt ve sathi kaplama çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, finişer, silindir ve kamyon gibi iş makineleri desteğiyle, ilçeye bağlı Iğdır Mahallesi’nin bahçe yollarının önce tesviye ve dolgusunu yaptı, ardından sathi asfaltla kaplayıp vatandaşların ulaşımını kolaylaştırdı.

Bölgeye sunulan hizmet sayesinde, başta narenciye olmak üzere hem bölgede yetiştirilen ağaçlar ve ürünler toz ve toprağa maruz kalmaktan kurtuluyor, hem de tüccarların bölgeye ulaşımı kolaylaştığından çiftçiler daha çok kazanıyor. Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren Iğdırlı üreticiler ve mahalle sakinleri, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve fen işleri ekiplerine teşekkür etti.

“ÜRÜNLERİMİZ DAHA DA DEĞERLENECEK”

Iğdır Mahallesi sakinlerinden Musa Şeker, “Bu yollarımız taşlı ve topraklı yollardı. Arabayla, traktörle giderken yavaş yavaş giderdik. Ağaçlarımız da hep toz olurdu. O da hastalık yapıyordu. Bu hizmeti mahallemize sağlayan Belediye Başkanımızdan ve çalışan ekiplerden Allah razı olsun. Artık bütün bahçe yollarımız asfalt oldu. Tüccarlar da daha önce ürünlerimizi daha ucuza alıyordu. Elbette bundan sonra ürünlerimiz daha değerlenecek. Çünkü yollarımız var artık. Eskiden tüccarlar, yol yok diye yanaşmıyorlardı bahçelerimize” diye konuştu.

“AĞAÇLARIMIZ ARTIK HASTALANMAYACAK”

Yine mahalle sakinlerinden Sait Ünal ise; daha önce taşlı topraklı olan yollarının asfaltlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yükselen tozlar ağaçlarımıza zarar veriyordu, ürünlerimiz zarar görüyor veya tam yetişmiyordu. Daha önceleri sadece greyder vuruluyordu ama böyle asfalt olmuyordu.

Şimdi ise Başkanımızın talimatıyla yollarımız asfaltlandı. Artık bahçelerimize giderken toz kalkmayacak, ağaçlarımız hastalanmayacak. Tüccarlar da geldiğinde ürünlerimizi seve seve alacak” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, akdeniz, belediye, mustafa, gültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA