Konuk öğrenciler kentin eşsiz güzelliklerinin tadını çıkardı

Tarih: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 10:46

Kardeş şehir Almanya Oberhausen Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ’Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’ kapsamında, kente gelen 10 öğrenci ve iki lider Mersin’in eşsiz güzelliklerini deneyimleme ve kentin antik tarihi hakkında bilgi sahibi olma imkanı buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde kardeş şehir Almanya’nın Oberhausen Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği “Kardeş Şehirler Değişim Programı”nın sonuna gelindi.

Her yıl farklı coğrafyaları öğrenmek, kültürlerarası dostlukları pekiştirmek ve kalıcı hale getirmek maksadıyla düzenlenen programın bu sene ev sahipliğini yapan Büyükşehir, iki hafta boyunca Oberhause’ndan gelen 10 öğrenci ve iki lideri ağırladı. Program boyunca Mersin’e özgü yöresel lezzetleri deneyen öğrenciler aynı zamanda kentin antik tarihinden, kültürel mirasına varıncaya kadar şehre özgü eşsiz güzellikleri tanıma fırsatı da buldu.

Gezilerinin son durağını Anadolu'nun anıt kenti Tarsus’ta noktalayan öğrenciler önce, Doğa Parkı'nda keyifli zaman geçirdi ardından Tarsus’un önemli tarihi yerlerinden Saint Paul Anıt Müzesi, Kubat Paşa Medresesive Eski Çırçır Fabrikasını gezerek günü sonlandırdı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA