Kır çiçekleri projesi yeni sporcularını seçiyor

Tarih: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 10:25

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kır Çiçekleri Projesi’ yeni çiçeklerini seçiyor.

Özellikle kırsalda yaşayan ve spora yetenekli kız çocuklarınabünyesinde eğitim veren Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi, yeni yetenekler içinseçmeler gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 yıl önce başlayan ve bünyesinde eğitim gören kızların,spor müsabakalarında birbirinden önemli dereceler elde ettiği ‘Kır Çiçekleri Projesi’, yetenekli kız çocuklarını spora kazandırmaya devam edecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi sahasında gerçekleşen seçmelere,spora ilgisi ve yeteneği olan kız öğrenciler katıldı. Seçmelere aileleriyle birlikte gelen kızlar,‘Kır Çiçekleri Projesi’ne dahil olmak için kıyasıya mücadele etti.Genel sportif performans değerlendirmesinin yapıldığı seçmelerde, her branştan ayrı antrenörler değerlendirme yaptı. Değerlendirmeler boy, kilo ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, esneme, 30 m sürat koşusu, 2 kg sağlık topu atma, durarak uzun atlama ile 1000 m uzun mesafe dayanıklılık koşusu alanlarında yapıldı.

Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi 2. SorumlusuÖzge Turşin,amaçlarının kırsalda yaşayan spora yetenekli kız çocuklarını keşfetmek olduğunu ifade ederek,“Şu anda yaklaşık dördüncü senemizin içerisindeyiz. Hedefimize gayet güzel bir şekilde ulaştık. Türkiye şampiyonluklarımız var. Sporcu eğitim merkezine kazandırdığımız ve burs kazanan kızlarımız var. Şu anda da yeni kızlarımızı arıyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA