Zabıta ekipleri vatandaşların sağlıklı bir yolculuk yapması için teyakkuzda

Tarih: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 10:51

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sağlıklı ve rahat bir yolculuk yapabilmesi için, Trafik Zabıta Şube ekipleri, toplu taşıma araçlarında denetimlerini sürdürüyor.

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların toplu taşıma araçlarında sağlıklı ve rahat bir yolculuk gerçekleştirmesi için denetimlerine devam ediyor.

Yaz sıcaklarının etkisini iyice hissettirdiği kentimizde toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların konforlu bir yolculuk yapabilmesi adına Trafik Zabıta Şube Ekipleri, kentin birçok yerinde denetim ve kontrol işlemlerini sıklaştırdı.

Denetimlerde özellikle klimaların çalışıp çalışmadığının, emniyet kemeri, durak harici iniş ve biniş, sigara içilmesi, telefonla konuşma ile yolculara davranış gibi hususların kontrolü sağlandı.

Kentin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarını aralıksız denetleyen ekipler, 2023 yılı ilk 6 ay içerisinde 28 bin 723 adet ticari araç denetleyerek, kural ihlali tespit ettiği araçlara cezai işlem uyguladı. Son iki ay içerisinde ise, toplu taşıma yönetmenliğine uymayan 140 araca cezai işlem uygulandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA