Büyükşehir’in desteği ile üretici nefes alıyor

Tarih: 7 Temmuz 2023 Cuma 11:14

Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen üreticiye destek vermeye ve Mersin’de tarımsal kalkınmanın önünü açmaya devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kırsal bölgelere ve tarıma yönelik destekleriyle, Türkiye’de örnek teşkil eden projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Vahap Seçer’in, ekonomik kalkınmanın temel taşı olarak gördüğü tarıma yönelik hayata geçirdiği projelerle adından sıklıkla söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, üreticinin her anında yanında olmaya devam ediyor. Her geçen gün artan girdi maliyetleri altında üreticiyi ezdirmemek için Büyükşehir’in hayata geçirdiği projelerden Alıç Fidanı Dağıtım Projesi ile Badem Fidanı Dağıtım Projesi’nden yararlanan üreticiler, ektikleri fidanların meyvelerini vereceği ve gelir elde edecekleri günü iple çekiyor. Fidanları dağıtmakla da yetinmeyen Büyükşehir, üreticilerin verimli bir üretim yapabilmeleri için de ürün yetiştirme konusunda alanında uzman personelle destek oluyor. Silifke ilçesinde Alıç Fidanı Dağıtım Projesi’nden ve Gülnar ilçesinde ise Badem Fidanı Dağıtım Projesi’nden yararlanan üreticiler, ektikleri fidanlara gözü gibi bakıyor, üretimi daha verimli hale getirmenin yollarını da Büyükşehir ile öğreniyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA