Mersin’de ilaçlama faaliyetleri gece-gündüz sürüyor

Tarih: 16 Haziran 2023 Cuma 11:37

Mersin’de belediye ekipleri,vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmesi adına ilaçlama çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Belediye ekipleri, sıcaklıkların artmaya başladığı andan itibaren ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Gündüz ve gece olmak üzere 2 vardiya olarak ve haşerenin türüne göre süren ilaçlama çalışmaları, vatandaşların yaz aylarını rahat geçirmesini sağlıyor. Gündüz saatlerinde;larva, rezidüel (haşere) ve yeşil alan ilaçlaması yapan ekipler gece boyunca da uçkun ilaçlaması yapıyor.443 personel, 124 ilaçlama aracı, 8araç üstü termal fog ilaçlama aracı, 60 atomizer, 92 adet el tipi termal fog, 102 ULV, 16 Mistblower, 27 adet holder ile çalışmaları devam ediyor.

100 BİNDEN FAZLA ÜREME NOKTASI VAR

İlaçlama çalışmalarını periyodik aralıklarla yaparak, tüm yıl boyunca devam ettiren ekipler, 160 binden fazla üreme noktasında, kaynağın türüne göre mücadele yürütüyor. İlaçlama konusunda doğal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardı etmeden hareket eden ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıyor.

Ekipler, tüm bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan göletler, havuzlar, rögar ve bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, eski otomobil lastikleri, fosseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi yerlerde de haşere ile mücadele çalışmaları yapıyor.

VATANDAŞLARA DA ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR

İlaçlama çalışmalarında tam zamanlı mücadele eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ediyor.Ekipleri en çok zorlayan noktaların başında daiçerisinde su bulunan ve gelişigüzel bırakılan kovalar, lastikler, su birikintileri. 1 bardak su içerisinde rahatlıkla 6 bine yakın sivrisinek ürediğini ifade eden ekipler, sivirsinek oluşumuna sebebiyet vermemenin de etkin bir mücadele yöntemi olduğunu söylüyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA