Mut’un altyapı sorunları tek tek tarihe karışıyor

Tarih: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:01

Mut İlçesi’nde içmesuyundan atıksuya kadar uzun yıllardır devam eden sorunları tek tek çözüme kavuşturan MESKİ, gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla vatandaşların takdirini topluyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi’ndeki altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Mersin’in tüm mahallelerinde altyapı hizmetlerini zenginleştiren MESKİ, ilçelerin altyapı ihtiyaçlarını tek tek çözmeye devam ediyor. Sıkıntı yaşanan yerleri tespit eden MESKİ, ilgili projeyi hazırlayarak, ihale ediyor ve çalışmalara en kısa sürede başlıyor. Mersin’in 13 ilçesinde başlattığı çalışmaları özveriyle ve titizlikle tamamlayan MESKİ, vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçiyor. Bu kapsamda MESKİ, Mut İlçesi’nde yıllardır çözüm bekleyen ve vatandaşları yıllardır mağdur eden içmesuyu sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. İhtiyaç duyulan hizmetleri titizlikle projelendiren MESKİ, kısa sürede çalışmaları tamamlayarak, sorunları ortadan kaldırdı.

MESKİ, MUT İLÇESİ’NDEKİ İÇMESUYU ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

MESKİ, Mut İlçesi Deveci ve Topkaya Mahalleleri’nin özellikle yaz aylarında yetersiz gelen su sorununa yaklaşık 3 bin 500 metrelik içmesuyu terfi ve şebeke hattı yapım işi sayesinde son verdi.Yapıntı Mahallesi’nde 2 bin 200 metre içmesuyu hattı döşeme çalışması yapan MESKİ, mahallenin yetersiz su sorununa çözüm getirdi.Mut İlçesi Bozdoğan Mahallesi’nde üst katlara yeterli su çıkmadığını tespit eden MESKİ, hızlıca çalışmalara başlayarak, mahalleliyi kesintisiz suyla buluşturdu. Burunköy’de su kaynaklarının aşırı kireçli olması sebebiyle tıkanıklıklar ve yoğun kullanımdan dolayı özellikle yaz aylarında kesintiler yaşanmaktaydı. Bu sorunlar üzerine MESKİ, gerçekleştirdiği depo revizyonları ve 4 bin metre hat çalışmasıyla mahalleye kaliteli ve kesintisiz içmesuyu temin etti.Hamamköy Mahallesi’nde artan nüfusla birlikte yetersiz gelmeye başlayan su kaynağı sorunu, MESKİ tarafından Karatahta mevkiine yapılan 2 bin 400 metre hat çalışmasıyla çözüldü.

YENİLENEN İÇMESUYU HATLARI SAYESİNDE VATANDAŞLAR ARTIK ARIZA SORUNU YAŞAMAYACAK

MESKİ’nin Kayabaşı İsale Hattı Yenileme Çalışmaları kapsamında Haydar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununa son verilerek, mahalle sakinleri kesintisiz suya kavuştu.Selamlı ve Kadıköy mahallelerinde mevcut isale hatlarının ekonomik ömrünü doldurması ve hatlarınyeni yerleşim parsellerinin altında kalması sebebiyle zaman zamankesintiler ve arızalara müdahalelerde güçlük yaşanıyordu. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ, parsel altından geçen hatları deplase ederek, Selamlı’ya 5 bin 500 metre, Kadıköy’e bin metre yeni içmesuyu hattı döşedi. MESKİ’nin bu çalışmaları sayesinde olası arızaların önüne geçilerek, mahallelilerin uzun zamandır çözüm bekleyen içmesuyu problemi ortadan kalktı.

MESKİ tarafından 2 adet yeni su kaynağı bulunan Karacaoğlan Mahallesi’nde ise kaynaktan depoya içmesuyu hattı çekilerek, mahalle sakinlerine yeterli içmesuyu sağlandı.Kavaklı Mahallesi’nde sık sık su kesintisi yaşanması üzerine harekete geçen MESKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla mahalleliler kesintisiz suya kavuştu. Geçimli’de zaman zaman yetersiz gelen su için 2 yeni kaynakta çalışma yapan MESKİ, 2 bin 500 metre içmesuyu hattı çalışmasıgerçekleştirdi. Ancak yoğun kullanım dolayısıyla içmesuyunun yetersiz kalacağını öngören MESKİ, sondaj ihalesini de programına dâhil etti.

MUT’UN MAHALLELERİ ARTIK DAHA TEMİZ VE KOKUSUZ

Mersin’e daha temiz mahalleler kazandırmak için çalışmalarını durmaksızın sürdüren MESKİ, Mut İlçesi Cinköy, Dedeler, Palantepe Elbeyli ve Barabanlı mahallerinin kanalizasyon sorununa çözüm getirdi. Mahalle sakinlerinin yıllardır dört gözle beklediği çalışmaları hayata geçiren MESKİ, bu mahallelerin atıksularını Mut Atıksu Arıtma Tesisi’ne terfi ederek, atıksuların bertaraf edilmesini sağlayacak.


Etiket: mersin, haber, meski


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA