Mersin’de deniz dibinden çıkanlar şaşırttı

Tarih: 7 Haziran 2023 Çarşamba 14:21

Mersin’de Çevre Haftası kapsamına gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde çanak anten, alışveriş sepeti, halat, lastik ve plastik atık çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 'Deniz Dibi Temizliği ve Dalış Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri katıldı. Program kapsamında dalgıçlar, deniz dibinden alışveriş sepeti, halat, çanak anten, plastik atık ve ekosisteme zarar veren çok sayıda atık topladı.

Etkinlikte konuşan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, denize atılan malzemelerin canlılar açısında risk oluşturduğunu kaydetti. Ayas, "Atılan malzemeler deniz canlılarına ev oluyor. Buradaki en önemli şey bunların denize gitmemesi. Bunlar gittikten sonra çıkardığımızda aslında üzerindeki mercanı, yengeci ve yaşayan canlıyı öldürüyoruz" dedi.

Etkinlik sonunda farkındalık oluşturmak için atıklar kıyı kesiminde sergilendi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA