Kreş öğrencileri tarihe yolculuk yaptı

Tarih: 5 Haziran 2023 Pazartesi 15:34

Mersin’de Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilere yönelik, müze gezi etkinliği düzenlendi.

Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler,Müzeler Haftası dolayısıyla,Mersin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi, Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören 50 öğrenci, tarihe uzun bir yolculuk gerçekleştirirken, müzelerde bulunan eserlerin neden sergilendiği ve geçmiş toplumlara ait kalıntıların neden incelendiği hakkında bilgi aldı. Öğrenciler müze ziyareti sırasında öğrendikleri bilgiler ve yaptıkları gözlemler neticesinde, zihinlerinde yer edinen imgeleri, gezi sonrasında hayal güçleri ile birleştirerek resim çizdiler.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi ile Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde destek eğitimi alan öğrenciler de, Müzeler Haftası dolayısıyla Tarsus Müzesi’ni gezdiler.

Çocuklar müze ziyaretinin ardından, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Tarsus Doğa Parkı’na da götürülerek, birbirinden çeşitli hayvanları yakından görme şansı buldular.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA