MESKİ’den berdan içmesuyu arıtma tesisine köklü revize

Tarih: 28 Mayıs 2023 Pazar 12:25

MESKİ Genel Müdürlüğü, 39 yıldır yenilenmeyen Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin revize çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni yenileme çalışmalarına devam ediyor. MESKİ, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni son teknoloji cihazlarla donatıyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, 1984 yılından beri hizmet veren ve daha önce hiçbir revizyon işlemi yapılmayan tesisteki mekanik ve elektrik ekipmanları, son teknoloji malzemelerle yeniliyor.

BERDAN İÇME SUYU ARITMA TESİSİ DAHA MODERN BİR DONANIMA KAVUŞUYOR

MESKİ teknik ekipleri tarafından yapılanfizibilite ve projelendirme süreci sonunda;tesis içerisindeki boruların tamamen korozyona uğradığı, mekanik ve elektrik ekipmanların ekonomik ömrünü doldurduğu, çoğu ekipmanın arızalı olduğu ve tesiste daha önce ciddi bir bakım-onarım faaliyetinin yapılmadığı tespit edilmişti. Mersin’in yüzde 71’inin su ihtiyacının sağlandığı tek tesisin 39 yıldır adeta kaderine terkedildiğini belirleyen MESKİ, olası büyük arızaların önüne geçmek ve Mersin halkına su sıkıntısı yaşatmamak içinharekete geçerek,tesisteki mekanik ve elektrik ekipmanları, son teknoloji malzemelerle yenileme çalışmalarını başlattı.Mersin’deki suyun çok büyük bir kısmının sağlandığı tesis, MESKİ ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde, kentte herhangi bir su kesintisine sebep olmadan yenilenmeye devam ediyor.Son teknolojinin kullanıldığı Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi, çalışmaların tamamlanmasıyla tamamen otomasyonla çalışan modern bir tesis durumuna gelecek. Bu sayede ciddi oranda enerji tasarrufu sağlanarak, kurumsal karbon ayak izi de azaltılmış olacak.

MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’niziyaret ederek, devam eden revizyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yenilenen ekipmanların çalışma prensiplerinin aktarıldığı Genel Müdür Korkmaz’a, çalışmada gelinen aşamanın fiziki olarak yüzde 50 seviyelerinde bulunduğu, projenin nihai ve en önemli hedeflerinden birinin de enerji tasarrufu olduğu konusunda bilgiverildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA