Küçük Akbabaları Koruma Projesi’ne destek

Tarih: 28 Mayıs 2023 Pazar 12:16

Büyükşehir Belediyesi, Doğa Derneği’nin Mersin’de yürüttüğü ‘Küçük Akbabaları Koruma Projesi’ne destek veriyor.

Nesli tehlike altında olan başta Küçük Akbabalar olmak üzere, Mersin’de yaşayan ve özellikle Avrupa-Afrika arasında süzülerek yılda iki defa göç eden leylek, kartal, şahin, atmaca, turna gibi türlerin göç yollarındaki araştırma ve koruma çalışmalarını yürüten Doğa Derneği’ne destek veren Büyükşehir Belediyesi,göç esnasında yapılan uğurlama etkinliğinde de yerini aldı.

Mersin Kent Konseyi ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin de desteklediği proje kapsamında, leyleklerin göç ve dinlenme alanında gözlem yapma ve kışlama noktası olan Afrika’ya giden kuşları Mersin’den uğurlama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, kuşların arkasından, Anadolu geleneği olan su dökme gerçekleştirildi.

Yine Doğa Derneği veToros Elektrik A.Ş işbirliği içerisinde yapılan ve kuşlara zarar veren elektrik direklerinin izolasyonuna da destek veren Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında yapılması planlanan Göçmen Kuşları Uğurlama Etkinliği’nin ikincisinde de destek vererek,göçmen kuşlara ve nesli tükenmekte olan kuşlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA