Mersin trafiğinde yeni sistem

Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 12:27

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, kent trafiğinin modern ve konforlu olabilmesi ve sürücülerin güvenle seyahat edebilmesi için “Loop Tabanlı Kavşak Yönetim Sistemi” ile “Değişken Mesaj Sistemi”ni hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, kent trafiğinin modern ve konforlu olabilmesi ve sürücülerin güvenle seyahat edebilmesi için “Loop Tabanlı Kavşak Yönetim Sistemi”ni ve “Değişken Mesaj Sistemi”ni hayata geçirdi.

Kentteki 17 kavşakta yer alan Loop Tabanlı Kavşak Yönetim Sistemi’yle gereksiz yeşil ışık yanmasını engelleyerek araçların bekleme süresini minimuma indirmek amaçlandı. Loopsensörlerden gelen uyarı talepleri doğrultusunda, kavşaklarda araç gelmeyen kollara yeşil yanmaması sağlanarak, diğer kollardaki araçların bekleme süreleri minimuma indiriliyor. Kavşaklarda bulunan trafik lambalarının altındaki geri bildirim sinyal verici ışık, araçlar kavşağa yaklaştığında loop bulunan alana giriş yaptığında yanıyor. Böylece kavşak kontrol cihazı aracın o yönden geldiğini algılamasıyla birlikte en uygun sürede geçişi sağlıyor. Geri bildirim sinyal verici ışık sayesinde sürücülere geri bildirim yapılıyor. 2023 yılında yapımına devam edilecek olan Loop Tabanlı Kavşak Sistemi, Akıllı Ulaşım Sistemleri’ne uygun bir şekilde ve diğer akıllı ulaşım bileşenlerine entegre edilecek şekilde Trafik Kontrol Merkezi’ne entegrasyonu bulunuyor. 

Loop Tabanlı Kavşak Yönetim Sistemi; Güneykent Mezarlık Kavşağı, Tece Halk Plajı Kavşağı, Tece Migros Kavşağı, Tece Polis Karakolu Kavşağı, Davultepe Kavşağı, Davultepe İtfaiye Kavşağı, Davultepe Sahil Caddesi Kavşağı, Tarsus Orhun Caddesİ Kavşağı, Tarsus İstasyon Kavşağı, Tarsus Yeni Mahalle Karakol Kavşağı, Vatan Caddesi Kavşağı, Eski Köy Caddesi Kavşağı, 3. Çevreyolu Menteş Mezarlık Kavşağı,  3. Çevreyolu Migros Kavşağı, 3. Çevreyolu Metro Kavşağı, 3. Çevreyolu 38. Cadde Kavşağı 3. Çevreyolu Göçmen Kavşağı’nda yer alıyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA