Tarsus’ta sanat rüzgârı esti

Tarih: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 13:48

Tarsus Belediyesi geçtiğimiz Ekim ayında ilkini başarıyla gerçekleştirdiği Tarsus Müzik Günleri’nin ikincisini, zengin içeriği ile 2-7 Mayıs tarihleri arasında Tarsuslular ile buluşturdu.

Türkiye deprem felaketinin yaşattığı büyük kayıp ve acıları sarmaya çalışırken, Tarsus Belediyesi müzik yoluyla ruha şifa ve güç kazandırmak üzere,  ülkenin saygın müzisyenlerine kapılarını açarak gençlere de yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. İkinci Tarsus Müzik Günleri’nin finaliGrammy Ödüllü Opera Sanatçısı Bülent Bezdüz ile sevilen Türk müziği sanatçısı Dilek Türkan’ın ve Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Nihan Aydın solistliğinde “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler Çukurova Ansambl” konseri ile yapıldı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Saint Paul Meydanı’nda düzenlenen son akşamda müzik rüzgârları esti.  2-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ilk günü Selda Bağcan’la başladı. Özgün sesiyle Tarsusluların gönüllerine dokundu. İkinci gün Şef RustamRahmedov eşliğinde Operata Oda Orkestrası ve Gökhan Aybulus Tarsuslulara müzik dinletisi sundu. Üçüncü gün,farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerinden oluşan repertuvarlarıyla kentte zengin bir yelpazeyi vatandaşlarla buluşturan Çello Paradiso, eşsiz bir geceye imza attı. Dördüncü gün, Çukurova ve Mersin Üniversitesi Konservatuvar öğrencilerinin yer aldığı “Açık Sahne Genç Yetenekler’’ müzik dinletisi sundu. Beşinci gün, çok kısa bir süre içerisinde kurulan ve birbirinden önemli ödülleri kente kazandıran Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu, Koro Şefi Reyhan Bezdüz eşliğinde zengin repertuvarı ile müzikseverlerle buluştu. Son gün ise “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler Çukurova Ansambl” ile muhteşem final yapıldı.

Final konserinde Neşet Ertaş ve Aşık Veysel’in şarkıları seslendirildi.Yoğun katılımın olduğu konserde sanatçılar büyük alkış topladı.


Etiket: mersin, haber, tarsus, haluk, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA