Tarsus Müzik Günleri yoğun katılım ile devam ediyor

Tarih: 4 Mayıs 2023 Perşembe 15:21

Tarsus Belediyesi bu yıl düzenlediği Tarsus Müzik Günleri’nde birbirinden güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak Tarsusluları müzikle buluşturmaya devam ediyor.

İlk gün Selda Bağcan konserinialanlara sığmayan bir ilgiyle karşılayan Tarsuslular, dün akşam Şef RustamRahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası ve Solist GökhanAybuluseşliğinde yapılan dinletiyle bir araya geldi. Tarsus’un en gözde mekânlarında yapılan Tarsus Müzik Günleri, Tarsus’u baharla taçlandırdı.

Sanatın, kültürün kenti Tarsus’ta birbirinden güzel etkinlikleri Tarsuslu vatandaşlar ile buluşturan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geniş bir dinleyici yelpazesine hitap edecek şekilde oluşturulan programı ile kenti sanatla buluşturuyor.

Dün akşam Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda solisti, Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu ve Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülüne layık görülen, Gökhan Aybulus sahne aldı. Sanatçının seslendireceği J. S. Bach - PianoConcertono. 1 in D minor BWV 1052,  eseri ve B. Britten - Simple Symphony adlı eserine Şef RustamRahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası eşlik etti.

“BU KALABALIKLARA HİTAP ETTİĞİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”

2. Tarsus Müzik Günleri ile Tarsus’u sanatla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar “1 yıl dolmadan bu festivalin ikincisini tertiplediğimiz için ve bu kalabalıklara hitap ettiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz.Dün Atatürk Gösteri Merkezi’nde 24 bini bulan seyircilerimizdemüzik günlerinin birinci günüdeydik. Bugün yine batı repertuvarını sizlerle bir araya getirmekten ötürü mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, tarsus, haluk, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA