Başkan Gültak, ’ADA 74’ feribotunun açılışına katıldı

Tarih: 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:50

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kıbrıs-Mersin arası deniz ulaşımına kazandırılan, ticari ve turistik lojistiği güçlendirecek ADA 74 Feribotu’nun açılışına katıldı.

Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi bünyesinde Mersin-Gazimağusa seferlerine katılacak 'ADA 74' feribotunun ulaşım hizmetine alınması dolayısıyla, Mersin Uluslararası Limanı'nda tören düzenlendi. Törene ayrıca KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve protokol üyeleri katıldı.

Törene katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, feribotun hizmete girmesiyle birlikte Mersin-Kıbrıs arası ulaşımının artık daha hızlı ve konforlu olacağının altını çizdi. Başkan Gültak, “Gemimizin, hem ticari hem lojistik, ayrıca ulaştırma alanında kentimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Feribotumuz sayesinde gerek vatandaşlarımız, gerekse ülkemize gelen turistler çok daha konforlu ve hızlı bir seyahat yapma imkânı elde edecek. Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün de simgesi olacak gemimiz ADA 74; Kıbrıs’ımıza, Mersinimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Etiket: mersin, haber, akdeniz, belediye, mustafa, gültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA