Tarsus halkı istiyor meclis reddediyor

Tarih: 23 Şubat 2023 Perşembe 10:54

Tarsus Belediyesi meclisine getirilen ve reddedilen Oto Galericiler Sitesi projesinin hayata geçmesi için talepte bulunan yüzlerce galeri esnafı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el oto galericileri ilgilendiren genelge ve kararnamelerinde, oto galeri sitelerinin can ve mal güvenliği gereği şehir dışından uzak bir yere taşınmasını ve Tarsus Belediyesi’nin de bu genelgelere göre uygun olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait alanda oto galeri sitesi yapılabilmesi için arsa payı inşaat sözleşmesini ve belediye hissesine isabet eden bölümlerin bağımsız satışı ve devri konusunu içeren maddenin komisyona gitmesini içeren maddesi reddedilmişti. Tarsus’a yeni bir oto galeri kazandırmak için büyük çabalar harcayan ancak mecliste komisyona dahi gidilmesine ret verilen evrak konusunda ısrarcı olan Başkan Bozdoğan galeri esnafları ile bir toplantı düzenledi.

“YASAL NE GEREKİYORSA SONUNA KADAR GİDECEĞİM”

Tarsus’un acilen bir oto galeri sitesi ihtiyacı olduğuna değinen esnaflar, söz hakkı alarak bu konudaki fikir ve önerilerini belediye yetkililerine iletti. Tarsus galeri esnafının uygun fiyata yer sahibi olması için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Bozdoğan, “Yasal ne gerekiyorsa sonuna kadar gideceğim. Bu ihtiyacı çok iyi biliyorum. 108 tane evrak var. Beni bunun için rantçıyaptılar. Her şeyi söylediler, sorun değil bunları sineye çektik. Çok değerli grup başkanlarımız burada. Halkın ne istediklerini çok iyi bilsinler ki yarın mecliste biz bunların tartışmasını yapacağız. Evet, belediye yapsın bir an önce bunu halletsin diyecekler, buna da varız. Ama öncelikle evrak komisyona sevk edilsin, komisyondaki arkadaşlarımız bunun gereğini yapsınlar karar versinler.” dedi.


Etiket: mersin, haber, tarsus, haluk, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA